August 11, 2016

Italiaanse Riviera | ON THE MAP


Terug van weg geweest. Afgelopen week heb ik eindelijk het geliefde Cinque Terre van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Gelegen aan de Italiaanse riviera en een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Desondanks dat het knetter druk was en je over de hoofden kon rollen, heb ik intens genoten van het mediterraanse sfeertje hier en was ik toch wel teleurgesteld om het mooie Italië weer te moeten verlaten.

De 5 dagen dat we hier verbleven hebben we afgewisseld met relaxen aan het water en het bezoeken van dorpjes. Wij hebben hiervoor een scooter gehuurd, wat eigenlijk gewoon de meest ideale manier is om dit gebied te verkennen! Je komt heel makkelijk overal tussendoor en waar auto's niet meer door mogen, kun jij gewoon door rijden tot aan het water. De meeste toeristen pakken de trein, wat ook een optie is, deze brengt je in 10 minuten van dorp naar dorp. Je ziet alleen een stuk minder van de omgeving.

Wij verbleven in La Spezia, zuidlijk gelegen van Cinque Terre en een prima thuis basis voor een vakantie in dit gebied. De accommodaties zijn leuk geprijsd en de restaurantjes variëren van verse viszaken tot klassiek Italiaanse trattoria's. De Cinque Terre dorpjes (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza & Monterosso al Mare) zelf zijn kleurrijk en knus. Al was ik zelf het meest gecharmeerd van Manarola & Vernazza, zeker als je van een frisse duik houdt. Zandstranden zijn er echter nauwelijks, de kust bestaat voornamelijk uit flinke rotspartijen waar je vanaf kunt duiken. Hier en daar is wel een trappetje waar je makkelijk het water in kunt gaan, maar het is dus wel even zoeken om een fijne zwem plek te vinden! Hier komt wel nog een post over.

Verder is het een prachtig gebied en zeker een must om te hebben gezien! Een aanrader is om in het najaar te gaan, dan is het water nog warm van de zomermaanden en zijn de meeste toeristen weer fijn naar huis.

Where to stay?
 Deze fijne Airbnb in La Spezia (hele lieve verhuurders!)
Budget: $

Liefs,
Lara

9 comments :

 1. These photos are stunning, would love to visit the riviera sometime soon :)
  Feel free to check out our latest post x
  LOOK LOVE WEAR

  ReplyDelete
 2. Waaauw, dat water. Zo helder!

  ReplyDelete
 3. Wauw, wat een mooie plek! Begrijpelijk dat dit op je bucketlist stond!

  ReplyDelete
 4. Lijkt me erg mooi daar! Je foto's zijn heel mooi!!

  ReplyDelete
 5. Lijkt me geweldig daar! De foto's zijn fantastisch!

  ReplyDelete
 6. Waaaauw! Wat een droom. Hier wil ik zo graag ook eens naartoe gaan. Paradijs op aarde! Jammer dat het er altijd zo druk is, maar hoe dan ook... zalig!

  ReplyDelete
 7. Aah wauw wat een prachtige foto's!

  ReplyDelete

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Instagram